1991-1992 / 2016-2017 25 ANYS FENT ESCOLA

I a la nit, quan la fosca
ens agermane en neutra
senzillesa entranyable,
bandejarem els ídols
i engendrarem les noves
criatures que empenten
un futur sense tenebres,
tenint com argument
el clar portent invicte
de l'ampla llibertat.

(Joan Valls i Jordà, 1917-1989)

dissabte, 25 de setembre del 2010

Meravelles d'Estellés i el Cant de les Trobades per començar

El proper dimecres 6 d'octubre, a la remodelada Sala d'Actes del nostre institut, celebrarem l'acte inaugural del XXè Aniversari del Ferrer i Guàrdia a partir de les 18.30 h. I ho farem amb un recital de poemes del Llibre de meravelles de Vicent Andrés Estellés conduït per la veu de qui açò signa i el piano del compositor i professor de música Àlex Andrés. Serà la nostra manera de retre homenatge al poeta de Burjassot i llançar al vent alguns dels versos més intensos i populars de la literatura de tots els temps. I també celebrar unes quantes coses més: que estrenem un curs en què ja podem dir allò de "Ara que tinc 20 anys", que disposem d'una nova Sala d'Actes ben condicionada per a aquesta mena de coses, que ens obrim al barri i les seues gents amb ganes de contribuir a eixamplar horitzons de cultura crítica, que volem un institut més bo on l'activitat cultural plural i creativa complete la formació acadèmica dels nostres alumnes… i que ens trobem a les envistes d'un nou 9 d'Octubre, festa nacional dels valencians, en què a les decepcions i les derrotes podem encara oposar-hi les nostres il·lusions i esperances.
Per això també, alumnes de l'institut, dirigits per les batutes de Pedro Valbuena i Miquel Alamà, interpretaran l'himne "Per al Cant de les Trobades" que l'any passat va compondre Pedro sobre una lletra de Manel. Però abans haurem presentat el logo que per al nostre XXè Aniversari haurà preparat l'artista Mavi Mequita i donarem a conèixer la programació de les nostres activitats per al primer trimestre.
Així, us hi esperem a tots i totes: professors, alumnes, pares i mares i gent de Benimaclet.
I ara us penge ací una foto històrica i inèdita de Vicent Andrés Estellés i segurament un irreconeixeble Manel de l'any 1983 o 1984. Bon profit.


1 comentari:

  1. Tot i que la vostra ferreteria era l’única de guàrdia i que, a més a més, em calia abastir-me de ferramentes, no he pogut arribar-hi a temps. He envejat els assistents tota la vesprada. De segur que ha estat un recital fantàstic, com sempre.

    Una coseta més: la foto correspon a la visita d’Estellés al Clot del Moro, tat que sí?

    ResponElimina