1991-1992 / 2016-2017 25 ANYS FENT ESCOLA

I a la nit, quan la fosca
ens agermane en neutra
senzillesa entranyable,
bandejarem els ídols
i engendrarem les noves
criatures que empenten
un futur sense tenebres,
tenint com argument
el clar portent invicte
de l'ampla llibertat.

(Joan Valls i Jordà, 1917-1989)

dilluns, 19 de desembre del 2011

Els vells roquers de la primera promoció no moren mai

Perdoneu la ironia de la frase feta del títol, perquè això de l'edat va com va i des d'on te la mires. El cas és que ni Alberto Perdigón, ni Alejandro Gamarci, ni Sergio Poyatos, ni Manuel Martínez són de cap manera vells per molt que s'enfilen decididament cap a la quarantena, que sí comença a ser una edat abjecta. No són vells, però sí roquers (ells s'estimarien més que els diguera rockers, però en fi) i a més a més de la venerable promoció que va estrenar el nostre Institut el curs 1990/1991 i que, amb alguna que altra excepció, el va abandonar quan va acabar el COU, aquell Curs d'Orientació Universitària que va viure entre la prehistòria del PREU i la postmodernitat del Segon de Batxillerat actual i entre els alegres sofridors del qual es compta l'autor d'aquest post.

Doncs això diu que era -per entrar ja en matèria- que ens va visitar l'Alberto, que porta entre mans uns rètols commemoratius per a l'Institut (les commemoracions es veu que sónel seu punt feble o vici, perquè ja va ser cosa d'ell el nom metàl·lic que el centre exhibeix a la seua entrada des de fa 10 anys, quan fèiem el desè aniversari) i ens va proposar de tancar la commemoració del XXè amb un concert amb els seus col·legues de 33 tocando argento-rock, tots ells, o quasi tots, exalumnes també del Ferrer i Guàrdia, ocasió que serviria per ajuntar de nou les noves glòries del 90/91 i les que van venir després o les que ho seran d'ací pocs anys.

-Però és que ja vam fer el concert de cloenda en el mes d'octubre.
-Doncs nosaltres farem el de recloenda.

Davant proposta tan subtil, qui s'hi nega? Tot una miqueta a la impensada, ho reconec, i fent bona la ditadel pensat i fet que tant en enorgulleix i tants maldecaps ens provoca, li propose de fer el concert-trobada aquest dimecres que ve, 21 de desembre, a partir de les 18.00. Serà, si corre prou la veu i la gent s'hi apunta, una bona oportunitat de retrobar-se vells i velles camarades, paraula que -ja ho sé- no s'estila. Però això al cap dels anys, aquests no tan vells roquers, exalumnes, amics, camarades. De manera que qui vulga escoltar què fan, un colp girada la trentena, aquests joves del Ferrer i Guàrdia amb la música i la vida, sense distinció d'edats ni promocions, deixeu-vos caure per l'Institut.


DIMECRES 21 DESEMBRE
Sala d'Actes, 19.00 h.

33 TOCANDO ARGENTO-ROCK 
Alberto Perdigón
Alejandro Gamarci
Sergio Poyatos
Manuel Martínez 
en concert

[entrada lliure]
· · ·

Està per confirmar l'assistència de Fredi i Emilio, eterns punxadors de les festes que organitzava el Salva Muñoz, però tot podria ser amb una mica de sort. Acabat el concert, i sense víctimes a lamentar, l'Institut convidarà a uns refresquets. Després podria haver-hi comboi per anar a sopar algun bocata o similar i continuar la conversa pel barri. Doncs això, us esperem a l'Institut.






2 comentaris:

  1. Manel, la fiabilitat de les teues convocatòries va camí de fer història: ¿21 de desembre és dimecres o divendres? ¿A les 18h o a les 19h? :)

    ResponElimina
  2. Pepe, si el calendari no m'enganya, dimecres és 21 de desembre, no? El concert, incert, començarà a les 19.00 aprox. La precisió no és el meu fort.

    ResponElimina