1991-1992 / 2016-2017 25 ANYS FENT ESCOLA

I a la nit, quan la fosca
ens agermane en neutra
senzillesa entranyable,
bandejarem els ídols
i engendrarem les noves
criatures que empenten
un futur sense tenebres,
tenint com argument
el clar portent invicte
de l'ampla llibertat.

(Joan Valls i Jordà, 1917-1989)

diumenge, 31 d’octubre del 2010

Exposició, xarrada i tallers Objectius del 1000enni del 3 al 9 de novembre

Assemblea de Cooperació per la Pau-País Valencià

 
L'Assemblea de Coorperació per la Pau-País Valencià és una Organització No Governamental (ONG) sense ànim de lucre que desenvolupa les seues activitats en el camp de la solidaritat, la cooperació al desenvolupament i la defensa dels drets humans. És una ONG laica, independent de qualsevol opció partidista, defensora dels valors democràtics de diversitat, tolerància i diàleg, des d’opcions socials progressistes. L’Assemblea de Cooperació per la Pau va nàixer en 1991. Al llarg d’aquests anys ha realitzat projectes de cooperació i sensibilització tant a l'Estat espanyol com en una desena de països en vies de desenvolupament.

Membres d'aquesta organització muntaran una exposició sobre els Objectius del 1000enni al nostre institut, una xarrada per a pares i mares i públic en general que tindrà lloc el proper dimecres 3 de novembre a les 18.30 h. a la Sala d'Actes i una sèrie de tallers entre el 3 i el 9 de novembre amb els alumnes d'ESO.



Objectius de Desenvolupament del 1000enni (ODM)

El 8 de setembre de l’any 2000, com a proposta universal i declaració de principis i objectius per al nou mil·lenni es reunien a la seu de l’organització de Nacions Unides, Nova York, 189 Caps d’estat i de Govern. La seva finalitat era transmetre el missatge clar que l’eradicació de la pobresa mundial havia de ser una prioritat per a totes les nacions. Aquest esperit es va reflectir en la Declaració del Mil·lenni que van signar tots els assistents al cim, i que constitueix fonamentalment un ferm compromís amb els 8 Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni:

1 Eradicar la pobresa extrema i la gana

2 Assolir l’ensenyament primari universal

3 Promoure l’equitat de gènere i l’autonomia de la dona

4 Reduir la mortalitat infantil

5 Millorar la salut materna

6 Combatre el VIH/SIDA, el paludisme, la malària i altres malalties

7 Garantir la sostenibilitat ambiental

8 Fomentar una associació mundial per al desenvolupament
 

Però perquè aquesta bella declaració no esdevinga paper mullat i puguem algun dia, tal com es proposa la UNESCO i milers i milers de persones arreu del món, construir la pau en la ment dels homes, cal l'esforç solidari de tots.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada