1991-1992 / 2016-2017 25 ANYS FENT ESCOLA

I a la nit, quan la fosca
ens agermane en neutra
senzillesa entranyable,
bandejarem els ídols
i engendrarem les noves
criatures que empenten
un futur sense tenebres,
tenint com argument
el clar portent invicte
de l'ampla llibertat.

(Joan Valls i Jordà, 1917-1989)

diumenge, 6 d’abril del 2014

Convocats els XXII premis literaris F. Ferrer i Guàrdia

XXII PREMIS LITERARIS FRANCESC FERRER I GUÀRDIA
El Departament de Valencià convoca, amb motiu de la celebració del 25 d’abril, dia de les Llibertats Nacionals dels Valencians, els XXII Premis Literaris Francesc Ferrer i Guàrdia d’acord amb les següents

BASES

  1. S’hi estableixen les modalitats següents: poesia, conte i assaig.
  2. Hi poden participar tots els i les alumnes del Centre.
  3. Els treballs hauran de ser escrits en valencià.
  4. L’extensió aproximada dels treballs de cada modalitat serà la següent: poesia, entre 5 i 10 poemes; conte, entre 3 i 10 fulls; assaig (escrits de caràcter periodístic, d’opinió, reflexió, semblances, etc., sobre un tema de lliure elecció), entre 3 i 10 fulls.
  5. S’hi estableixen els següents nivells per a totes les modalitats: 1r i 2n d’ESO; 3r i 4t d’ESO; 1r i 2n Batxillerat.
  6. Els treballs, en òptimes condicions de lectura, hauran de ser presentats abans del dilluns 5 de maig de 2014 al/la professor/a de valencià de cada grup, fent constar de manera ben visible el nom de l’autor/a i del curs a què pertany.
  7. Hi haurà un premi per cada modalitat i nivell. Si la qualitat dels treballs presentats ho permetés, el jurat es reserva el dret de poder concedir algun accèssit.
  8. El jurat serà integrat pels professors i professores del Departament de Valencià, els quals valoraran especialment la correcció lingüística, el plantejament temàtic i els recursos tècnics dels textos presentats.
  9. El lliurament d’aquests premis tindrà lloc durant la celebració al nostre Institut del Dia del Llibre-Manuel de Pedrolo, el 13 de maig de 2014.

Benimaclet, 7 d'abril de 2014



3 comentaris:

  1. De vegades pase per davant de l'institut i em dona molta llàstima de veure en què s'ha convertit. Abans era un lloc on aprenies a ser persona, ara només es un niu de futurs delinqüents i traficants de drogues, no pense portar als meus fills a aquest institut. Menys poemes i literatura y més mà ferma per a educar a futures persones fetes i dretes. Primer eduqueu i després ja fareu poemes i reivindicacions per la llengua.

    ResponElimina
  2. No sé d'on s'ha tret vosté això del niu de delinqüents, ni per què estimular la creació de la literatura i l'estima i defensa de la pròpia llengua no és educar. Potser si la gent, els estudiants, llegiren, escriviren i pensaren més no hi hauria tants "delinqüents". Tal vegada la misèria moral, social, política i econòmica hi té més a veure, i el desprestigi de l'ensenyament públic que comentaris com el seu fomenten tan descaradament. De totes les maneres, si de mà dura es tracta, més val que envie els seus fills a una acadèmia militar.

    ResponElimina
  3. Crec que ja n'hi ha prou de no acceptar la responsabilitat que li correspon a casdascú. En el cas de l'educació pública, els professors, no sé si vosté ho serà, han donat molta, molta mànega ampla als estudiants, tolerant faltes de respecte i altres actituds impròpies. El resultat a la vista està. Gent con vosté amb eixe discurs només fa que alimentar i justificar allò injustificable.

    ResponElimina