1991-1992 / 2016-2017 25 ANYS FENT ESCOLA

I a la nit, quan la fosca
ens agermane en neutra
senzillesa entranyable,
bandejarem els ídols
i engendrarem les noves
criatures que empenten
un futur sense tenebres,
tenint com argument
el clar portent invicte
de l'ampla llibertat.

(Joan Valls i Jordà, 1917-1989)

dimarts, 23 de novembre del 2010

Els fatxes tornen a emmerdar el barri

Després de l'estrepitós fracàs de la manifestació d'España 2000 a Benimaclet de divendres passat, que només va concitar silenci i por entre els veïns i que només va poder aplegar tres desenes (aquesta és la xifra que donen els diversos periòdics que se'n van fer eco) de fatxes, ahir al vespre, encapçalats per José Luis Roberto, líder històric dels Gerrilleros de Cristo Rey, amo de Levantina de Seguros i empresari del ram de la prostitució, van entrar al Centre Social Terra en pla intimidatori demanant cerveses, que els cambrers del local es van negar a servir-los. Avisada la policia, i després de demanar el llibre de reclamacions, van abandonar el bar, moment que el tal Roberto va aprofitar per saludar en pla col·lega algun uniformat. No cal dir que en cap moment no se'ls va requerir, per part de l'autoritat, que s'identificaren, al contrari que a un parell de joves del barri que per a la seua dissort es trobaven allà.
Des de la ferreteria de guàrdia ens solidaritzem amb el Centre Social Terra i amb tots els col·lectius del barri que els feixistes han col·locat en el seu punt de mira. És possible que les visites d'aquests estrangers es repetesquen i és possible també que algun dia la sang arribe al riu. Però no hem de perdre la calma ni la fermesa ni desertar dels nostres objectius de treballar pel nostre barri, el nostre país i el nostre poble. L'actitud decidida i pacífica i una trama de solidaritat ben estesa entre el veïnat és la millor arma de què disposem per fer front a les seues fatxenderies (mai millor dit). Si ells lladren i tornen a lladrar és que nosaltres estem realment vius, més vius que de vegades no ens pensem.

[En aquest enllaç de l'Informatiu Digital trobareu una petita nota sobre els successos del Terra.]

[Testimoniatge directe dels fets de la gent del Terra ací.]

1 comentari:

  1. Si no fos la crua realitat semblaria un dolent guió cinematogràfic. La pel·lícula que heu passat avui dimecres és magnífica. Més d'un d'aquests deuria veure-la. El que no sé és si podria comprendre alguna cosa.

    ResponElimina