1991-1992 / 2016-2017 25 ANYS FENT ESCOLA

I a la nit, quan la fosca
ens agermane en neutra
senzillesa entranyable,
bandejarem els ídols
i engendrarem les noves
criatures que empenten
un futur sense tenebres,
tenint com argument
el clar portent invicte
de l'ampla llibertat.

(Joan Valls i Jordà, 1917-1989)

dimecres, 22 de maig del 2013

Contra la LOMQE de Wert



[Reproduïm la notícia que dóna el periòdic digital La veu del País Valencià sobre l'oposició de la immensa majoria de la comunitat educativa valenciana contra la llei de Wert, les declaracions del president de la FAPA, Josep Ricard Revert, i les mobilitzacions convocades demà dijous 23 de maig arreu dels Països Catalans, ja que la llei també afectarà de manera negativa i directa la nostra llengua a l'ensenyament.]

RedactaVeu / País Valencià

Amb el lema: 'Aturem la LOMQE' la comunitat educativa es concentrarà dijous per a protestar per l’aprovació de l’avantprojecte d’una llei que suposarà un retrocés en drets lingüístics en un territori com el País Valencià, malmès per les retallades.


Així, STEPV proposa una mobilització a la comunitat educativa i a la societat valenciana en general, per posar fre a la llei, que traslladarà a les plataformes per l'ensenyament públic i a la resta d'entitats compromeses amb un ensenyament públic, laic, integrador, de qualitat i en valencià.


Aquestes mobilitzacions es concreten en concentracions a Delegacions i Sotsdelegacions del Govern a Alacant, València i Castelló a les 19 hores. També davant dels ajuntaments de la resta de localitats valencianes, el pròxim dijous.


L'aprovació divendres passat pel Consell de Ministres del projecte de LOMQE demostra la "prepotència" del Govern i el seu "allunyament" del conjunt de la comunitat educativa, que el passat dia 9 de maig, va demanar, amb una gran mobilització al conjunt de l'Estat, que es retirés l'avantprojecte i que s'iniciés un procés negociador per acordar les mesures que s'han de prendre per millorar el sistema educatiu.


Per tot això, si s'aprova, STEPV llançarà una campanya per la insubmissió a l'aplicació en els centres perquè no s'aplique la LOMQE.


En aquest sentit, el president de FAPA-València, Josep Ricart Revert, ha denunciat que al País Valencià "hi ha alumnes que tan sols mengen un cop al dia, escoles que cauen per manca de manteniment, xiquets a qui no els paguen el tiquet-menjador o l'abonament-llibre".


Revert ha afegit que hauria d'haver-hi una sola llei educativa i que tingués petites modificacions amb el pas del temps i no que els alumnes vagen "d'un costat a un altre".


"No volem retornar a l'Espanya del 60", ha dit Revert, considerant que amb els canvis en el model d'ensenyament pel que fa al català "volen aniquilar la nostra llengua". El president de FAPA-València alerta però que "no podran acabar amb el valencià i amb nosaltres, però és una pena que retrocedim. El problema no és la LOMQE és el senyor Wert".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada