1991-1992 / 2016-2017 25 ANYS FENT ESCOLA

I a la nit, quan la fosca
ens agermane en neutra
senzillesa entranyable,
bandejarem els ídols
i engendrarem les noves
criatures que empenten
un futur sense tenebres,
tenint com argument
el clar portent invicte
de l'ampla llibertat.

(Joan Valls i Jordà, 1917-1989)

divendres, 18 d’octubre del 2013

El museu de les coses trobades

Després de la letargia estival i amb el curs ben començat, alcem la persiana de la ferreteria de guàrdia per, un any més, poder oferir als nostres amics i amigues algunes eines que ens ajuden a portar amb una mica de coratge i dignitat aquests temps tan difícils per a l'escola pública. I comencem per un dels llocs més sensibles de l'Institut, punt neuràlgic de l'activitat lectora i cultural del centre: la Biblioteca Eduardo Novo (nom del professor que la va posar en marxa més tenaçment per allà els cursos 1991-1995). Gràcies al seu encarregat actual, l'Albert Ninyola, i els entusiastes professors Rosa Escrivà i Eduard Chiquillo, un any més estem en condicions de millorar-ne les prestacions, l'aspecte, l'activitat que s'hi trama.
Començarem per explicar-vos una iniciativa molt interessant: el concurs de relats curts El museu de les coses trobades. Hi poden participar tots els alumnes del centre, de qualsevol classe i nivell. La cosa consisteix a trobar (o imaginar que es troba) un objecte qualsevol, al carrer o en alguna altre lloc, i donar forma literària, imaginativa, a les peripècies que l'ojecte trobat ha anat vivint fins a anar a raure a les nostres mans. L'extensió dels treballs no hauria de superar la pàgina i mitja. Abans de les festes de nadal, els responsables del concurs es reuniran per determinar els guanyadors en els diversos nivells (1r i 2n cicle d'ESO, PQPI i Batxillerat).
Imagineu, doncs, que un dia que aneu pel carrer, en un descampat prop de casa, mig colgat en un munt d'arena, hi sobresurt un baló de futbol i l'agafeu, més que res perquè és de cuiro vell, dels que ja no se'n troben, i perquè, definitivament, us ha picat la curiositat. Parlant amb algun vell del barri i després d'algunes indagacions, us assabenteu que el baló en qüestió, entre d'altres coses, fou agafat pel llegendari porter Zamora, en la seua etapa al C. F. València i... Una recomanació: passeu-vos per la Biblioteca en busca d'inspiració, visiteu El museu de les coses trobades.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada